zondag 8 juni 2014

5x Summer Breakfast Inspiration

I love sleep, because it's like a time machine to breakfast. 

Croissants, kaasplankjes, macarons & ijs. Nee, afgelopen week in Parijs was niet heel gezond. Daarom is het tijd voor weer wat gezonder eten, om te beginnen met verschillende ontbijtjes. Ik heb vijf zomerse ontbijt ideeën op een rijtje gezet. Kijk mee.











Pannenkoekjes gemaakt van havermout, ei en banaan met kiwi, bosvruchten en Griekse yoghurt. 
Mix een handje havermout, een ei en een banaan tot een glad beslag. Doe vervolgens wat olie in een pan en bak de pannenkoekjes bruin. Snijd ondertussen een kiwi in stukjes, leg deze op een bord met wat (diepvries) bosvruchten en Griekse yoghurt. Et voila, gezonde pannenkoekjes met fruit en Griekse yoghurt.

Rijstepap met verse aardbeien & superfoods. 
Kokosmelk (Coconut Original) van Alpro al eens geprobeerd? Een aanrader! Doe wat (kokos)melk, rijstkorrels voor dessert rijst (Lassie) in een pan en verwarm al roerende de melk. Je ziet dat de rijstkorrels zich vanzelf volzuigen met melk, aan jezelf de keus hoe dik of dun je de pap wilt maken. Je kunt de pap laten afkoelen, zodat je koude rijstepap hebt (lekker voor in de zomer), maar je kunt de pap ook goed warm eten. Voeg wat verse aardbeien toe en strooi er verschillende superfoods (Puur & Fit) overheen (bijv. lijnzaad, chiazaad, raw cacao nibs & gerapste kokos).

Mugcake met verse aardbeien, banaan en geraspte kokos. 
Mix een handje havermout, een ei en een halve banaan tot een glad beslag. Doe het beslag in een kom en plaats de kom in de magnetron. Ik verwarm het beslag 1.30min op max aantal Watt., maar kijk zelf even wanneer het beslag droog lijkt (elke magnetron is anders). Kiep vervolgens de mugcake op een bord, snijd de halve banaan op, voeg verse aardbeien toe en strooi er wat geraspte kokos over.

Cruesli, magere kwark en verse aardbeien. 
Okee, cruesli is niet 100% gezond door de vele suikers, maar cruesli is wel mijn favoriete ontbijt voor een lange duurloop. Pak een glas en vul het laagje voor laagje met cruesli, magere kwark en verse aardbeien. Zo lekker!

Magere kwark met muesli van MyMuesli. 
Ken je My Muesli al? Op My Muesli.com kan je online je eigen muesli samenstellen. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het. Kies je eigen ingrediënten, van verschillende soort fruit tot noten & zaden, en My Muesli bezorgd een aantal dagen later je ontbijt bij je thuis. Zelf even wat melk of magere kwark toevoegen, Et Voila!

1 opmerking :

  1. Mmmm! Als er maar veel fruit bij zit, vind ik het al snel lekker. Die mug cake staat al een tijdje op mijn lijstje om eens te maken, toch maar eens doen!

    BeantwoordenVerwijderen